Як вибрати холодильник: 10 корисних порад

Як вибрати холодильник: 10 корисних порад

Без холодильника неможливо уявити жодну сучасну кухню. Виробники постійно пропонують нові моделі з різними функціями: звуковими сигналами, антибактеріальним покриттям, різними індикаторами, автозаморожуванням, зонами свіжості та системою обдування.

Які необхідно пред'являти вимоги до сучасного холодильника, щоб він не тільки вписувався в інтер'єр кухні, але був зручним у користуванні та відповідав дизайну приміщення?
Нижче головні рекомендації, які допоможуть зробити правильний вибір.

Порада №1: розмір має значення

Вибирайте холодильник з урахуванням розміру вашої кухні та кількості членів сім'ї. Власники просторих приміщень можуть дозволити собі величезні холодильники. А от якщо приміщення невелике та й родина невелика, займати зайву площу точно не варто.

Враховуючи, що в середньому стандартні кухні не перевищують 8-10 квадратних метрів, оптимальним варіантом вважається холодильник розміром 60х60 сантиметрів. Якщо приміщення ще менше стандартного, підійде зменшена модель із площею основи 45х60 сантиметрів.

Порада №2: висота

Висоту холодильника можна визначати на рівні з рештою кухонного гарнітуру. Щоб було зручно користуватися всім членам сім'ї, він не повинен бути вищим за 1,5 метра.

Якщо холодильник занадто низький, доведеться постійно нахилятися. Також незручно користуватися дуже високим холодильником, дуже важко дотягуватися до високих поличок.

Найкомфортніше користуватися широким і не дуже високим холодильником. Для маленьких кухонь є холодильники висотою з газову плиту.

Порада №3: ​​обсяг

На об'єм холодильника варто звертати увагу. Його вибирають з урахуванням кількості осіб, які їм користуватимуться, частоти готування та потреби в продуктах.

Найоптимальнішими моделями є стандартні європейські зразки з об'ємом 250-300 літрів.

Порада №4: кількість камер

Холодильник з кількома камерами варто вибирати, якщо ви хочете мати прилад із різними температурними зонами: окремо для риби, окремо для овочів та ягід, для зелені тощо.

Для невеликих приміщень підійдуть однокамерні холодильники. Вони досі дуже потрібні. Також хороші агрегати з двома камерами (морозильною та холодильною). Так продукти можна зберігати набагато довше, якщо заморожувати на зиму овочі, фрукти, гриби. Ідеальний варіант.

Трикамерні холодильники бувають з нульовим або нижчим температурним режимом. У таких агрегатах продукти набагато довше зберігатимуть свою свіжість. У низькотемпературній камері різна зелень і салати можуть і через 1,5 тижня виглядати так, наче вони щойно зірвані з грядки.

Камери глибокого заморожування дозволяють зберегти в продуктах всі корисні вітаміни та речовини. Такі моделі підійдуть дачникам, котрі заготовляють на всю зиму свій урожай.

Температура в морозильних камерах позначається кількістю зірочок: чим більше, тим довше можна зберігати продукти.

Порада №5: зовнішній вигляд

Модель вибирайте залежно від стилістичного рішення вашої кухні. Існують холодильники з різними покриттями: з обливного скла, нержавіючої сталі або оброблені фарбою.

Важливо, щоб холодильник довго зберігав презентабельний вигляд. Виробники пропонують оптимальний варіант для кращого збереження зовнішнього вигляду: холодильники з поливним склом, на якому не залишається слідів від пальців.

Звертайте увагу загалом на стиль та колір холодильника, щоб він гармонійно вписався у приміщення. Особливо це актуально, якщо ви вирішили розташувати холодильник не на кухні.

Порада №6: спосіб розморожування

Щоб агрегат добре охолоджував продукти та економив при цьому електроенергію, слід вибирати моделі з режимом "без інею" або з "необмерзаючими стінками". Такі холодильники – з автоматичним режимом розморожування. Вам потрібно буде розморожувати його лише один раз на рік, просто щоб помити.

Порада №7: менше шуму

Від якості компресора, встановленого у холодильнику, залежить рівень шуму. Також цей чинник впливає довговічність приладу. Найбільш оптимальні варіанти якісного компресора – це ті, які працюють із гучністю від 21 до 56 дБ.

Краще вибирати двокомпресорні моделі. Також безшумно можуть працювати термоелектричні та абсорбційні холодильники (без компресорів). Але їх виготовляють невеликих розмірів через особливу систему охолодження.

Порада №8: полиці у холодильній камері

При виборі холодильника варто звертати увагу на полиці. Сучасні виробники пропонують монолітні варіанти із пластику, металу та скла. Але найбільш вдалими вважаються полиці з ґратами, оскільки вони дозволяють правильно циркулювати в повітрі. А це, своєю чергою, впливає на свіжість продуктів. Вибирайте наскільки можна саме такі моделі.

Порада №9: антибактеріальне покриття

Більшість сучасних холодильників має внутрішню порожнину із спеціальним антибактеріальним покриттям (з неорганічного срібла). Звертайте увагу на такі моделі, це чудовий варіант усунення сторонніх запахів.

Також є агрегати, в яких передбачені спеціальні антибактеріальні вугільні фільтри. До речі, як уникнути неприємних запахів у холодильнику, можна дізнатися з статті, опублікованої раніше.

Порада №10: енергоспоживання

Економія енергії – також важливий критерій при виборі холодильника. Найбільш економічним варіантом вважається моделі з маркуванням А, потім В та С.
Корисні рекомендації та інформація

Якщо немає потреби в харчовому льоді та заморожених продуктах, можна обійтися холодильними шафами, однокамерними агрегатами без морозильної камери.

У випадку, коли у вашому меню більше зелені, овочів, парного м'яса і свіжої риби, тоді вам підійде модель з "нульовим" відділенням.

За умови "сухої свіжості" (-3-0 ° С) з вологістю 50% свіже м'ясо та риба можуть зберігати свої поживні властивості до 7 діб.

За умови "вологої свіжості" (+0,5-3 ° С) з вологістю 90% фрукти та овочі збережуть свою свіжість набагато довше (мінімум в 3 рази).

Коментарі (0)