Як уникнути неприємного запаху в холодильнику

Як уникнути неприємного запаху в холодильнику

Досвідчені господині знають, як правильно зберігати продукти в холодильнику: що, де і скільки має лежати, щоб не з'явилися неприємні запахи, і все було під рукою. А ось господині-початківці можуть поруч покласти рибу і масло, яке вбере специфічний запах. Щоб уникнути таких неприємностей, важливо врахувати деякі моменти.

У кожного продукту має бути своє місце

У самому низу холодильника, у висувних ящиках, зберігаються овочі, зелень та фрукти. На нижню полицю можна класти продукти, які розморожуєте, також сире м'ясо, морепродукти, курку.

На середній полиці тримають готові страви та молочні продукти. Верхня полиця призначена для продуктів, що швидко псуються. Туди можна ставити олію та інші жири.

У дверцятах холодильника слід зберігати продукти, яким не потрібно сильно охолоджуватися: джеми, різні напої, бутербродна олія у пластиковій ємності з кришкою (щоб вона залишалася м'якою). Також можна зберігати контейнер із яйцями.

Як запобігти появі неприємного запаху в холодильнику

Щоб у холодильнику не виникало неприємних запахів, слідкуйте за термінами зберігання продуктів.

Звертайте увагу на те, щоб не проливали соуси, а також інші рідини, коли ви ставите їх на полиці.

Наразі існують спеціальні скляні та пластикові контейнери для зберігання продуктів, які слід використовувати для пакування. Крім цього, зберігається волога, і між собою вони не обмінюються запахами. Також помічником у боротьбі з неприємними запахами є харчова плівка.

Для випічки і тортів краще використовувати закриті ємності, але не герметичні, щоб повітря надходило до них. Але довго їх зазвичай не зберігають.

Порада

Не зберігайте ліки в холодильнику, особливо з вмістом ефірних олій. Вони можуть давати специфічний запах, а головне від холоду вони втрачають свої корисні властивості.

Виставляйте вперед продукти, термін придатності яких вже добігає кінця.

Терміни зберігання продуктів у холодильнику

  • Відкрите молоко не можна зберігати більше 2 діб. Яйця придатні для вживання від 8 до 25 діб. За умови, що ви їх купили свіжими.
  • Олія бутербродна – близько 3 діб, вершкове (несолене) може залишатися свіжим від 10 до 15 діб.
  • Сир та сметану краще не залишати більше ніж на три дні. До речі, сир не можна зберігати у поліетиленовому пакеті. Рекомендується його перекласти в керамічну, скляну або емальовану посуд.
  • Сири можуть перебувати в холодильнику три-чотири дні (залежно від сорту). Щоб сир «дихав» краще його обернути спочатку в харчовий пергамент і тільки потім класти в контейнер або пакувати в харчову плівку.
  • Морепродукти, свіжий фарш, жирну свіжу рибу та субпродукти, які чекають на подальше приготування, зберігають не більше двох діб.
  • Птах і свіже м'ясо – одна доба.
  • Приготовлені страви (супи, салати, котлети тощо) залишаються свіжими близько 2-4 діб. Так що не варто готувати про запас на два тижні.

Як позбутися специфічного запаху в холодильнику

Існує простий народний спосіб порятунку від неприємних запахів. Це звичайна сода, яку потрібно насипати в чашку або тарілку, і у відкритому вигляді залишити в холодильнику на кілька діб. Потім її слід забрати або просто поміняти.

Можна придбати антибактеріальний килимок та помістити його в самому низу холодильника, у контейнері для зберігання фруктів та овочів. Виробники цього диво-килимка переконують, що ви з ним зможете забути про зіпсовані продукти та плісняву.

Ну і головне, стежити за холодильником і вчасно мити його всередині теплою водою (з розчиненою в ній содою) і провітрювати. Обов'язково після водних процедур витирайте насухо і дайте постояти.

Порада

Морозильну та холодильну камери рекомендується провітрювати протягом 2-3 годин.

Якщо вчасно проводити ревізію в холодильнику і дотримуватися простих правил зберігання продуктів, сторонні та неприємні запахи йому будуть не страшні.

Коментарі (0)