Правильний догляд холодильника

Правильний догляд холодильника

Щоб ваш холодильник довго радував вас своїми зручностями та безперебійною роботою, для початку, запам'ятайте два простих правила: підтримуйте холодильник у чистоті та дотримуйтесь простих правил його експлуатації.

Для утримання холодильника у чистоті потрібно час від часу його розморожувати.

Однокамерні холодильники потрібно розморожувати в середньому раз на півтора-два місяці, а двокамерні - в середньому, раз на півроку. Звісно, ​​якщо сніг наростає швидше, то не чекайте і розморожуйте частіше.

Після розморожування ретельно промивайте камеру холодильника спеціальними миючими засобами.

При розморожуванні не варто віддирати або сколювати лід, так ви швидше порушите герметичність агрегату, ніж прискорите процес.

Деякі при розморожуванні ставлять у холодильник гарячу воду. Розморожування трохи прискорюється, але немає гарантії, що всі внутрішні порожнини розморозяться так само швидко, як зовнішні поверхні.

Багато холодильників обладнано системою «No Frost» (Без Снігу). Вона призначена для автоматичного розморожування холодильника та позбавлення від необхідності проведення частого «ручного» розморожування. Але такі холодильники теж вимагають відтайки, лише набагато рідше.

Слідкуйте за кількістю продуктів у камерах холодильника та не перевантажуйте його. У сучасних холодильниках зазвичай добре продумана система внутрішніх потоків холодного повітря у внутрішніх камерах. Ці потоки холоду та охолоджують продукти. Якщо холодильник перевантажений, холодне повітря в камерах не обдуває продукти та агрегати холодильника починають працювати з перевантаженням.

Не зловживайте режимом "суперзаморозки". Це може сильно перевантажити двигун вашого холодильника і призвести до швидкого зносу і поломки.

Режим «суперзаморозки» - це коли компресор морозильної камери працює в безперервному режимі (без пауз) і охолоджує максимально, на стільки, наскільки здатний холодильний агрегат.

Надійність роботи вашого холодильника, та й витрати електроенергії часто залежать від дуже простих речей, на які ми навіть не звертаємо уваги. Часто просто нещільно зачинені двері стають причиною перевантаження холодильного агрегату та поломки. Регулярно протирайте ущільнювач дверей, і не залишати двері прочиненими.

Якщо у вас виникли підозри, що ваш агрегат працює неправильно, то перш ніж викликати майстра спробуйте скористатися нашими простими порадами:

З'явився шум – відключіть холодильник та розморозьте його.

З'явилася вода у холодильній камері – прочистіть отвір зливу конденсату. Зазвичай він знаходиться на задній стінці внизу.

Якщо зовсім, раптом, перестав працювати – перевірте розетку, увімкніть до неї інший прилад.

Якщо слабко морозить – перевірте положення регулятора температури та завантаження холодильника.

Якщо наші поради не допомогли, і холодильник, як і раніше, не працює, то прийшов час звернутися до ремонтної майстерні.

Наші майстри допоможуть вам відремонтувати холодильник і зробити своєчасне технічне обслуговування. Це дозволить уникнути необхідності складнішого ремонту.

Коментарі (0)