Як утримувати холодильник у порядку: 7 простих порад

Як утримувати холодильник у порядку: 7 простих порад

Здавалося б, жодних секретів і цінних порад щодо того, як правильно використовувати в побуті холодильник, придумати не можна. Насправді ж ми бачимо, що в багатьох рефрижератор забитий непотрібними продуктами або просто забруднений, що дуже погано. Адже такий агрегат автоматично стає розсадником бактерій та й просто марною річчю.

Розбираємось разом, як правильно використовувати місце в холодильнику і як підтримувати його у постійній чистоті.

Контролюйте температуру

Температурний режим усередині холодильника – це дуже важливий показник. Він має бути оптимальним. Таким, при якому продукти не псувалися б і добре зберігалися. Якщо температура перевищує певний рівень, бактерії починають розмножуватися. Для холодильника гарною температурою вважаються +4 градуси за Цельсієм. Якщо у вашого холодильника немає вбудованого термометра, варто придбати окремий прилад і прикріпити його до стелі холодильної камери.

Верхня полиця

Яким же продуктам місце на верхній полиці холодильника? Відповідь очевидна. У глибині верхньої полиці знаходиться найхолодніше місце в рефрижераторі. Пов'язано це з тим, що найчастіше в багатьох моделях холодильника там знаходиться механізм, що охолоджує — випарник. Це означає, що там найкраще зберігати продукти, що швидко псуються. Наприклад, сміливо надсилайте туди кисломолочну продукцію.

Середня полиця

На середній полиці в холодильнику краще тримати ті продукти, які ви дістаєте найчастіше. Продукти та банки слід розставляти за зростанням. Так у холодильнику все буде в прямому та переносному сенсі грамотно розкладено по поличках. У задній стінці розмістіть найбільші та об'ємні продукти та ємності, потім – середні, а з краю – дрібні. Такий прийом корисний не тільки для того, щоб навести лад. Шанс того, що якийсь продукт загубиться, і в нього закінчиться термін придатності, дорівнюватиме практично нулю.

Нижня полиця

На нижній полиці є місце для сирих продуктів. Наприклад, для курки, шматків м'яса. Нижче зазвичай нічого вже немає, а це означає, що м'ясо не протікає і не зіпсує іншу їжу. Деякі продукти можна загорнути в харчову плівку і помістити подалі, до стінки. Там температура холодніша і, як наслідок, умови зберігання трохи кращі.

Недоїдені продукти

У холодильнику, крім щойно куплених продуктів, ми зберігаємо і те, що не доїли за обідом чи вечерею. Крім того, деякі господині роблять заготовки для салатів або інших страв на користь. Як правильно зберігати недоїдені чи оброблені продукти? Їх можна скласти в лотки та приклеїти до кожного з них кольоровий наклейку з назвою. Так ви не заплутаєтеся, де що лежить, та заощадите час на пошуки продуктів. Готова їжа зберігається у холодильнику не більше 3-4 днів. Після цього терміну її краще викинути, щоб уникнути харчових розладів і навіть отруєнь.

Використовуйте контейнери для їжі

Кольорові контейнери для їжі – це справжня знахідка та грамотне рішення для зберігання продуктів. Крім того, вони дуже красиві зовні, вони ще й дуже зручні. У контейнерах найкраще зберігати овочі та фрукти. Справа в тому, що вони легко обмінюються бактеріями з м'ясом і деякими іншими продуктами. Саме тому їх краще зберігати ізольовано. Крім того, у контейнерах добре зберігати сир, тому що в них він не завітрюється.

Регулярно мийте холодильник

Буває так, що прибирання холодильника проводиться лише час від часу і не сприймається як щось серйозне. Тим часом регулярність тут дуже важлива. Мийте холодильник щонайменше раз на 2 тижні. Це займе у вас менше часу, тому що забруднення не встигатимуть накопичуватися та в'їдатися. Якщо ваша основна мета - це просте гігієнічне прибирання, то як миючі засоби вибирайте розчин соди. Якщо ж необхідно позбутися неприємного запаху або важких забруднень, то без спеціальних засобів для чищення не обійтися.

Коментарі (0)